Zoek
Sluit dit zoekvak.

VK: Virgin Radio lanceert twee nieuwe themakanalen (filmpjes)

De Engelse pop-rockzender Virgin Radio start met twee nieuwe themakanalen via DAB+ en internet: Virgin Radio Anthems en Virgin Radio Chilled. Officieel starten de stations pas op 21 januari, maar de testuitzendingen zijn inmiddels al begonnen.

VK: Virgin Radio lanceert twee nieuwe themakanalen (filmpjes) De start van beide themakanalen valt gelijk met de start van Chris Evans als nieuwe ochtenddeejay van Virgin Radio.

De nieuwe ochtendshow wordt ook uitgezonden op Virgin Radio Anthems en Virgin Radio Chilled.

Virgin Radio Anthems richt zich met een classic rockformat op de doelgroep 35+. Op de playlist staan onder andere Nirvana, Queen, Bon Jovi, Toto, U2, Fleetwood Mac en Survivor.

Virgin Radio Chilled richt zich op de doelgroep 25 tot 44 jaar en brengt voornamelijk akoestische hist van Singer-songwriters zoals Rag’n’Bone Man, The Lumineers, Oasis, George Ezra, Lilly Allen en Amy Winehouse.

Beide kanalen zijn afgelopen week toegevoegd aan de landelijke DAB-multiplex van Sound Digital. Uitgezonden wordt met een bandbreedte van 32 kbps in DAB+, een flink lagere bandbreedte dan in Nederland wordt gebruikt voor DAB+.

Virgin Radio zelf, dat in maart 2016 nieuw leven werd ingeblazen in het Verenigd Koninkrijk, blijft uitzenden in de oude DAB MP2-standaard. Vanaf 1 januari is Virgin Radio ook via de satelliet te beluisteren. [Radiowereld.NL]