Zoek
Sluit dit zoekvak.

VK: Kisstory en Absolute Radio 90s wisselen op DAB

Kisstory krijgt een groter bereik via DAB in het Verenigd Koninkrijk. Eigenaar Bauer verhuist de radiozender op 4 februari naar de multiplex van Digital One, die ruim 90% van het land dekt. Kisstory neemt de plek in van Absolute Radio 90s.

VK: Kisstory en Absolute Radio 90s wisselen op DAB Absolute Radio 90s neemt de oude plek van Kisstory in op de multiplex van Sound Digital die 83% van het land dekt.

Het is een logisch besluit van Bauer om Kisstory een groter bereik te geven. Met ruim 2,15 miljoen luisteraars per week is Kisstory de best beluisterde digitale commerciële zender. En omdat driekwart van het digitaal luisteren in het Verenigd Koninkrijk plaatsvindt via DAB(+) is de keuze van Bauer niet vreemd.

Kisstory is het kleine zusje van de hitzender Kiss en draait overwegend dance en r&b van de jaren ’90 en ’00. Het station startte in eerste instantie op internet, maar mocht in 2014 haar vleugels uitslaan via de digitale ether. Kisstory ging uitzenden via een aantal lokale DAB-multiplexen.

In 2016 werd de dekking van Kisstory via DAB fors uitgebreid. Het station ging uitzenden via de nieuwe landelijke multiplex van Sound Digital.

Drie jaar later wordt de dekking van Kisstory verder uitgebreid ten gunste van Absolute Radio 90s. Het station met uitsluitend pop-rockhits uit de jaren ’90 begon in juni 2010 via DAB in Londen, maar al snel kwamen hier meer lokale multiplexen bij.

Begin vorig jaar besloot Bauer Absolute Radio 90s landelijke dekking via DAB te geven, maar nu moet het dus een klein stapje terug doen.

Luisteraars worden middels spotjes op de radio op de hoogte gebracht van de op stapel staande veranderingen.

De wissel van Kistorry en Absolute Radio 90s maakt deel uit van de herschikking van de radiostations op DAB. Eerder werd al bekendgemaakt dat Heat Radio uit de digitale ether verdwijnt en plaats maakt voor het nieuwe klassieke station Scala Radio. [Radiowereld.NL]