VK: Simon Mayo aan de slag bij nieuw klassiek radiostation

Het Verenigd Koninkrijk krijgt er een derde klassiek radiostation bij. Na BBC Radio 3 en Classic FM start op 4 maart Scala Radio. Het station gaat landelijk uitzenden op DAB en voormalig BBC Radio 2-middagdeejay krijgt een dagelijks programma op de zender.

VK: Simon Mayo aan de slag bij nieuw klassiek radiostation Op Scala Radio komen de bekende klassieke werken voorbij afgewisseld met werk van levende componisten. Daarbij moet gedacht worden aan Mozart, (Gustav) Holst, Karl Jenkins, Rebecca Dale en Alexis Ffrench.

Simon Mayo, die tot eind vorig jaar de dagelijkse middagshow op BBC Radio 2 presenteerde, krijgt een dagelijkse show van 10 tot 13 uur. Ook voormalig Classic FM-presentator Mark Forrest gaat bij de nieuwe zender aan de slag, net als de Britse muzikant en componist William Orbit. Hij scoorde eind jaren ’90 nog een top 10 hit met “Barber’s Adagio For Strings.

Er zijn hier honderden radiostations die pop en rock draaien, maar tot nu toe slechts twee klassieke radiostations,” concludeert Mayo. Toch zal Scala anders zijn dan de bestaande klassieke stations. “Wij zijn anders omdat we willen vermaken, lachen met luisteraars en ze een leuke tijd willen bezorgen. Sommige dingen zullen bekend klinken, andere dingen nieuw, maar alles zal tijdloos zijn en relevant voor vandaag de dag.

Scala Radio wordt het eerste klassieke radiostation in het Verenigd Koninkrijk dat uitsluitend digitaal te ontvangen is. Zowel radio 3 als Classic FM hebben ook een landelijk dekkend FM-netwerk.

Om ruimte te maken voor het nieuwe radiostation staakt eigenaar Bauer de uitzendingen van de hitzender Heat Radio via DAB op de landelijke multiplex van Sound Digital. Heat Radio staakt al haar gepresenteerde programma’s en gaat met non-stop muziek verder op internet [Radiowereld.NL]