Search
Close this search box.

Wallonië: RTBF haalt oude DAB-net uit de lucht

De RTBF, de publieke omroep voor het Franstalige gedeelte van België, is eind vorige week gestopt met het uitzenden in de oude DAB (MP2)-standaard. Voortaan zijn de radiozenders van de RTBF digitaal via de ether alleen nog via DAB+ te ontvangen.

Met het stopzetten van de uitzendingen in de oude DAB-standaard is ook het netwerk op kanaal 12B uit de lucht gehaald.

In november 2018 is de RTBF gestart met de uitrol van twee nieuwe geregionaliseerde DAB+-netwerken in Wallonië. Hierop zijn, naast de publieke radiostations, ook de commerciële radiostations te ontvangen. Daarnaast is de geluidskwaliteit beter en worden ook de regionale edities van VivaCité uitgezonden via DAB+.

Inmiddels zijn de twee nieuwe netwerken dermate uitgerold dat deze in het grootste gedeelte van Franstalig België te ontvangen zijn. Daarom is besloten om het oude netwerk op 12B uit de lucht te halen. De uitzendingen hierop begonnen in 1997. [Radiowereld.NL]