Zoek
Sluit dit zoekvak.

Coastline FM eindelijk gestart op DAB+

Het heeft even geduurd, maar nu is het regionale commerciële station Coastline FM in de kop van Noord-Holland ook op DAB+ te ontvangen. Uitgezonden wordt op het regionale net voor Noordwest-Nederland op kanaal 9D.

Dat betekent dat Coastline niet alleen in de kop van Noord-Holland via digitale etherradio te ontvangen is, maar ook in vrijwel heel Friesland.

Coastline kreeg eind 2017 het regionale FM-kavel B33 (Wieringermeer 96.0 FM) toegewezen. Daarbij hoort ook de verplichting om op DAB+ uit te gaan zenden.

 In mei 2018 begonnen de uitzendingen van Coastline op FM, maar op DAB+ werd het station echter niet toegevoegd. Nu is hier eindelijk verandering in gekomen. Waarom het zo lang heeft geduurd is onduidelijk. [Radiowereld.NL]