Zoek
Sluit dit zoekvak.

PO Duitsland geeft meer FM-zenders op ten gunste van DAB+

De twee landelijke publieke zenders Deutschlandfunk en Deutschlandfunk Kultur geven komende zomer meer FM-frequenties op ten gunste van DAB+. Het gaat hierbij om vijf laagvermogen FM-zenders in de deelstaat Beieren.

PO Duitsland geeft meer FM-zenders op ten gunste van DAB+ In Amberg (oosten van Beieren) , Füssen en Kempten (beiden zuiden van Beieren) verdwijnen de landelijke publieke zenders dus grotendeels van FM.

Zowel Deutschlandfunk als Deutschlandfunk Kultur hebben in deze regio’s zwakke FM-frequenties met een relatief gering bereik. Deze zijn dan ook relatief duur om in de lucht te houden.

Luisteraars die via de ether willen blijven luisteren, kunnen omschakelen naar DAB+. De landelijke DAB+-multiplex, waarop zowel Deutschlandfunk als Deutschlandfunk Kultur uitzenden, is momenteel al in Amberg en Kempten te ontvangen. Twee nieuwe DAB+-zenders in Oberammergau en Pfronten gaan er nog dit jaar voor zorgen dat er ook digitale ontvangst komt in Füssen.

Afgelopen najaar schakelden Deutschlandfunk en Deutschlandfunk Kultur al hun zwakke FM-frequenties uit het eiland Helgoland in de Noordzee en in Mittenwald in Beieren.

Deutschlandfunk en Deutschlandfunk Kultur waren daarmee niet de eerste radiozenders in Duitsland die zwakke FM-zenders opgeven. Vorig jaar zomer gaf de classic hitszender Harmony FM in Hessen al drie zwakke frequenties op ten gunste van DAB+. Klassik Radio deed in 2015 en 2017 al hetzelfde. [Radiowereld.NL]
Foto: video still Youtube