Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Vlaanderen: Ook NRJ gestart op DAB+

In delen van Vlaanderen is het aanbod op DAB+ opnieuw uitgebreid. Sinds donderdagmiddag is ook NRJ te beluisteren via digitale etherradio. Uitgezonden wordt via het nieuwe netwerk “DAB+ Vlaanderen 2” van Norkring.

Vlaanderen: Ook NRJ gestart op DAB+ Het tweede landelijke commerciële DAB+-netwerk van Vlaanderen ging eind februari de lucht in en is nog in opbouw. In tegenstelling tot de twee bestaande DAB+-netten (VRT 12A en Norkring 11A), zendt het nieuwe net niet overal op hetzelfde kanaal uit. In de provincies Oost- en West-Vlaanderen wordt uitgezonden worden op kanaal 5A, terwijl in Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant (inclusief Brussel) uitgezonden wordt op kanaal 5D.

Tot donderdag waren er maar twee radiostations via het tweede commerciële netwerk te ontvangen: Stadsradio Vlaanderen en Tomorrowland One World Radio. Nu is ook NRJ toegevoegd aan het aanbod.

Daarmee voldoet de zwarte panter als vierde en laatste commerciële netwerkradio al vroegtijdig aan haar verplichting om via DAB+ uit te zenden. Dit is namelijk pas vanaf 1 september 2019 verplicht. Eerder besloten de andere drie netwerkradio’s, Topradio, VBRO en Stadsradio Vlaanderen, al te starten via digitale etherradio. Topradio en VBRO maken daarbij gebruik van het andere landelijke commerciële netwerk op kanaal 11A. [Radiowereld.NL]