Classic FM wil terug op DAB+

De kans is aanwezig dat Classic FM terugkeert op DAB+. Dit stelt nieuw commercieel zendermanager Pieter Hunfeld. Het klassieke station was tot november 2017 te ontvangen via digitale etherradio.

Classic FM wil terug op DAB+Classic FM is een heel sterk merk dat een roerige tijd achter de rug heeft”, aldus Hunfeld.

Volgens mij ligt er een goede kans voor Classic FM om nieuwe luisteraars aan zich te binden. Steeds meer mensen zoeken rust in de hectiek van het alledaagse leven. Het lijkt mij heel mooi om te kijken of we daar met Classic FM een rol in kunnen spelen. Dat kan, in combinatie met de terugkomst van de zender op DAB+, een hele mooie toekomst vormen.”

Hunfeld begint op 1 juni aan zijn nieuwe klus bij Classic FM. De afgelopen zeven jaar was hij hoofd marketing & development bij het Metropole Orkest.

Hoe en wanneer Classic FM precies terug wil keren op DAB+ is nog niet bekend. In het verleden maakte het station gebruikt van capaciteit van Talpa en de Sky Radio Group. Nadat het station werd verkocht, werden de uitzendingen gestaakt door de nieuwe eigenaar.[Radiowereld.NL]