Search
Close this search box.

Eerste Engelstalige radio gestart via DAB+ in Duitsland

In Duitsland is donderdag de eerste Engelstalige commerciële radiozender van start gegaan. Radio Germany One is nu te ontvangen via DAB+ in Berlijn en omgeving. Het station richt zich vooral op toeristen in Duitsland.

Eerste Engelstalige radio gestart via DAB+ in Duitsland Radio Germany One hanteert het zogenaamde CHR (Top 40) format. Op de playlist staan artiesten als Taylor Swift, Maroon 5, Ava Max, Pitbull, Ellie Goulding en Justin Timberlake.

Bekende slogans als “We are you’re number 1 hit music station” en “Where hit music lives” komen dan veelvuldig voorbij in de vormgeving.

Vooralsnog zendt Radio Germany One non-stop muziek uit. Binnenkort wordt er gestart met gepresenteerde programma’s. Hiervoor worden in Duitsland wondende Amerikanen ingezet. Programma’s zullen in eerste instantie allemaal van tevoren opgenomen worden.

Radio Germany One is een initiatief van The Radio Group uit Frankfurt/Mainz. Die al een flink aantal Duitstalige lokale commerciële radiostations in Rijnland-Palts exploiteert. Het is de bedoeling dat op termijn de dekking via DAB+ uitgebreid gaat worden. Prioriteit heeft nu om de programmering langzaamaan op te bouwen. [Radiowereld.NL]