Search
Close this search box.

Norkring verbetert ontvangst DAB+ in noordoosten van Vlaanderen

Zenderexploitant Norkring heeft de ontvangst van de twee commerciële DAB+-netten in het noordoosten van Vlaanderen verbeterd. Vrijdag is hiervoor een nieuwe zender aangezet in Maaseik, waardoor vooral de indoor dekking in deze regio fors verbeterd is.

Norkring verbetert ontvangst DAB+ in noordoosten van Vlaanderen Door de nieuwe zender in Maaseik is ook de ontvangst van de netwerken ‘DAB+ Vlaanderen1’ (11A) en ‘DAB+ Vlaanderen2’ (5D) vlak over de grens in ons land verbeterd. De VRT heeft voor haar DAB+-netwerk, sinds het in maart overging naar Broadcast Partners, al een zender in Maaseik staan.

Op de twee commerciële DAB+-netten zijn nu in totaal 21 radiostations te ontvangen. Naast bekende stations als Qmusic Vlaanderen, Joe, Nostalgie, Topradio en NRJ zijn er ook diverse ‘digital only’ stations op te ontvangen zoals Roxx, Joe 80’s, Joe 90’s, Qmusic Non-stop, Q-Summer en RTBF Mix.

Vlaamse Ardennen
Begin deze maand verbeterde Norkring ook al de dekking van het netwerk Vlaanderen1 in de Vlaamse Ardennen verbeterd door de ingebruikname van de zender Vloesberg. Oorspronkelijk maakte deze zender al deel uit van de uitrol van fase 4, die in augustus 2018 werd afgerond, maar doordat deze zender op Waals grondgebied staat duurde het wat langer. Voor Vlaanderen2 is hier nog geen zender aangezet.

Het aanzetten van de DAB+-zender op Waals grondgebied is mogelijk geworden doordat Wallonië en Vlaanderen vorig jaar (eindelijk) een overeenkomst sloten over het gebruik van frequenties. De VRT had in het verleden al een DAB+-zender in Vloesberg staan, maar deze locatie wordt sinds het overgaan naar Broadcast Partners niet meer gebruikt. [Radiowereld.NL]