Zoek
Sluit dit zoekvak.

VK: Heart gestart met dancestation op DAB+

Het popnetwerk Heart in het Verenigd Koninkrijk heeft er een nieuw digitaal zusje bij: Heart Dance. Sinds vrijdagochtend is het station landelijk te ontvangen op DAB+ en via internet. Toby Anstis presenteert de dagelijkse ochtendshow.

VK: Heart gestart met dancestation op DAB+ Heart Dance is, na Heart Extra en Heart 80’s, alweer het derde themakanaal van Heart dat digitaal via de ether te ontvangen is. Het station is een spin-off van het populaire weekendprogramma “Club Classics” waarin de lekkerste dancehits van de jaren ’90 en ’00 te horen zijn.

Artiesten die op de playslist staan zijn onder andere Basement Jaxx, Daft Punk, Ne-Yo, Ultra Naté, Fatboy Slim en Armand van Helden. Het station profileert zich daarmee iets softer dan Kisstory, één van de populairste digitale radiozenders van het Verenigd Koninkrijk.

Al enige tijd gingen er geruchten dat Heart er een dancezusje bij zou krijgen. Eerder deze week dook daarop op het landelijke DAB-netwerk van Digital One al een nieuwe zender op met het label “Test”. Deze is vrijdag vervangen door Heart Dance.

Toby Anstis wordt het boegbeeld van de nieuwe zender. Hij presenteert de dagelijkse ochtendshow op de zender. Anstis vulde tot april van dit jaar maar liefst 15 jaar lang het blok tussen 10 en 13 uur op het popnetwerkwerk Heart. Sindsdien presenteert hij de vrijdagavondeditie van Club Classics. Dit programma zal, net als de zaterdageditie met Pandora Christie, ook worden uitgezonden op Heart Dance.

Daarnaast presenteert Lucy Horobin een dagelijks middagprogramma op Heart. Zij was tot begin deze maand als sidekick van Jamie Theakston op Heart in de Londen te horen. Daarvoor was ze sidekick in de middag. [Radiowereld.NL]
Foto: Global Radio / Heart