Search
Close this search box.

6e Week van de Digitale Radio gestart

De Week van de Digitale Radio is weer van start gegaan. Tot en met vrijdag (12 juli) besteden de vele publieke en commerciële radiostations uitgebreid aandacht aan DAB+. Alle deelnemende stations geven die week weer DAB+-radio’s weg. De actieweek wordt voor de zesde keer gehouden.

6e Week van de Digitale Radio gestartHet nieuwe geluid van radio
Als allerlaatste analoge communicatiemiddel gaat de radio nu eindelijk digitaal. Via DAB+ zijn inmiddels alle landelijke en regionale radiostations in het grootste gedeelte van Nederland te ontvangen.

DAB+ wordt gezien als de digitale opvolger van FM. Het voordeel van DAB+ is dat het gratis uit de lucht te halen is, net als FM. Voor ontvangst van deze stations via DAB+ is een nieuwe radio nodig, die inmiddels via internet en in de (grotere) elektronicawinkels te koop zijn.

Het aantal verkochte DAB+ radio’s groeit nog steeds gestaag. Het aantal verkochte DAB+radio’s in Nederland is inmiddels de 1,3 miljoen gepasseerd. Het percentage nieuwe auto’s dat standaard met DAB+ aan boord op de weg verscheen steeg naar 40%. De komende jaren zal dit percentage fors toenemen, want autofabrikanten zijn verplicht om vanaf 2021 alle nieuwe auto’s in de Europese Unie standaard te leveren met DAB+.

Actieweek
Net als voorgaande jaren organiseren de radiostations weer “De week van de digitale radio.” In tegenstelling tot vorig jaar vindt de actieweek niet in juni plaats, maar deze week. Tot en met vrijdag wordt er aandacht besteed aan radio via DAB+ door de publieke en commerciële radiostations en worden er DAB+-radio’s weggegeven. [Radiowereld.NL]

Een greep uit de vele acties:
– Bij Radio 538 gaat deze week regelmatig het “DAB+ Alarm” af. Dan worden gedurende een minuut lang JBL DAB+radio’s weggegeven. Ook via Facebook en de website worden DAB+-radio’s weggegeven. In totaal worden er 125 radio’s weggegeven deze week;
– Sky Radio geeft deze week JBL DAB+-radio’s weg via haar website en Facebook;
– Slam! en 100% NL geven deze week Sangean DAB+-radio’s met bluetooth weg;
– Sublime geeft elke dag een Como DAB+-radio weg;
– BNR geeft via haar website 8 Como Smart Speakers met DAB+ en een SpeakEasy Speaker met DAB+ weg;
– Radio 10 geeft tijdens Ekdom in de Morgen, Somertijd en het programma van Edwin Ouwehand JBL DAB+-radio’s weg;
– Radio Veronica geeft tijdens de programma’s van Dennis Ruyer, Dennis Hoebee en Martijn Muijs Veronica Rock Radio’s weg met DAB+;
– Op de Facebook-pagina van Digital Radio NL maken deelnemers elke dag kans op een DAB+ radio ter waarde van bijna 80 euro. Daarnaast maakt de weekwinnaar kans om zijn/haar auto te digitaliseren met een DAB+ en Bluetooth-adapter ter waarde van bijna 200 euro;
– Radio 8FM geeft maandag en dinsdag een draagbare DAB+-radio weg;
– Radio Continu geeft elke een DAB+-radio weg middels een sms-winactie;
– Ook Simone FM geeft DAB+-radio’s weg middels een sms-winactie.