Duitsland: Uitrol 2e landelijke DAB+-net alsnog uitgesteld

Antenne Deutschland ziet voorlopig toch af van de uitrol van het tweede landelijke DAB+-netwerk in Duitsland. Het was de bedoeli9ng dat tijdens de IFA in Berlijn in september de eerste zenders aan zouden staan, maar door juridische tegenslag gaat dit niet door.

Duitsland: Uitrol 2e landelijke DAB+-net alsnog uitgesteld Al enige jaren woedt er een juridische strijd om wie het tweede landelijke DAB+-net in Duitsland mag exploiteren. Deze werd in 2017 al toegewezen aan Antenne Deutschland, een samenwerking tussen zenderexploitant Media Broadcast en Absolut Radio uit Beieren, maar een partij die buiten de boot viel vecht dit aan.

Die partij is DABP, een bedrijf van voormalig autocoureur en vastgoedmanager Steffen Göpel. In juni 2018 kreeg DABP al een tijdelijke voorziening toegewezen, waardoor de start van het tweede landelijke DAB+-net geblokkeerd werd.

Begin dit jaar werd de blokkade echter opgeheven door de Saksische hogere administratieve rechtbank. Hierdoor besloot Antenne Deutschland alsnog te starten met de uitrol van haar DAB+-netwerk.

Maar in mei volgde er opnieuw een tegenslag, want wederom besloot de administratieve rechtbank in Leipzig dat de verdeelprocedure opnieuw moet. Er zouden procedurele fouten zijn gemaakt.

Aanvankelijk wilde Antenne Deutschland gewoon gaan starten met de uitrol van haar netwerk, maar heeft nu toch besloten om dit opnieuw uit te stellen. Het bedrijf wil wachten opeen nieuw besluit van de regionale mediaraad van Saksen, die belast is met de uitgifte van het tweede landelijke DAB+-net. [Radiowereld.NL]