Zoek
Sluit dit zoekvak.

Classic FM start 1 september op DAB+ in de Randstad

Classic FM heeft nadere informatie bekendgemaakt over haar terugkeer op DAB+. Vanaf 1 september is het station te ontvangen in de Randstad. Mogelijk komt in een later stadium nog uitbreiding naar andere delen van het land.

Classic FM start 1 september op DAB+ in de Randstad Begin juli werd bekend dat Classic FM na bijna twee jaar weer gaat uitzenden via digitale etherradio. “Hiermee geven we invulling aan de wens van veel luisteraars en onze eigen ambitie om te groeien.

Klassieke muziek is bij uitstek geschikt om even te ontsnappen aan de drukte van de dag en een ontspannen sfeer te creëren om volledig tot rust te komen,” aldus het radiostation.“Met DAB+ hopen we hieraan nog meer invulling te geven en nog meer mensen te verblijden met de kracht van klassieke muziek.”

Het DAB+ signaal van Classic FM gaat verspreid worden via de zenders Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Hilversum, Goes en Amersfoort. Gebruik wordt daarvoor gemaakt van het netwerk van MTVNL. Dit zorgt voor een verspreidingsgebied van de Randstad tot aan Almere en Amersfoort, Den Bosch en Tilburg.

Classic FM was tot november 2017 al te ontvangen via de digitale opvolger van FM, maar nadat het station was overgenomen werden de uitzendingen hierop gestaakt. [Radiowereld.NL]