Zoek
Sluit dit zoekvak.

DPG Media bevestigt komst alternatieve radiozender Vlaanderen

Vlaanderen krijgt er een alternatief voor Studio Brussel bij op de radio. DPG Media start dit jaar met de nieuwe digitale zender “Willy.” Willy wordt een rockzender die zich richt op muziekliefhebbers onder het motto ‘Music Matters’.

DPG Media bevestigt komst alternatieve radiozender Vlaanderen Begin deze maand wist Radio.NL al te onthullen dat DPG Media, eigenaar van Qmusic en Joe, in Vlaanderen wilde starten met een station als Kink. DPG Media wilde toen nog niets bevestigen, maar onthulde wel dat er spoedig meer nieuws zou komen.

En dat nieuws is er nu in de vorm van Willy. Het radiostation gaat landelijk uitzenden op DAB+ en via internet. Bij Willy kan elke muziekliefhebber terecht die de volumeknop al eens graag opendraait, zonder een cliché rockzender te worden.

Willy wil muzikaal prikkelen, verrassen met klassiekers die nog niet zijn grijsgedraaid. Met af en toe een vleugje jeugdsentiment, maar ook genoeg nieuwe gitaarmuziek om te ontdekken. Van The Kinks en Jimi Hendrix, via Talking Heads, Pixies, Triggerfinger en dEUS tot Arcade Fire, Tame Impala, Balthazar en Whispering Sons.

Een halfjaar geleden hebben we een aantal creatievelingen op onze radiovloer carte blanche gegeven voor een nieuwe radiozender. Eentje waarbij alles kan en alles mag,” aldus An Caers, directeur radio DPG Media. “Het is Willy geworden, het buitenbeentje in onze radiofamilie. Het broertje van Qmusic en Joe met een hoek af, dat lak heeft aan regeltjes. Vrijheid en energie staan centraal in alles wat de radiozender doet. Willy richt zich op de muziekliefhebber van 35+ die aangeeft dat hij niet echt zijn plek meer vindt in het huidige radiolandschap.

Willy gaat dit najaar van start. Meer informatie over de presentatoren en de creatievelingen die zullen meewerken aan het nieuwe project wordt later bekendgemaakt. [Radiowereld.NL]
Foto: DPG Media