Zoek
Sluit dit zoekvak.

‘DPG Media start met alternatieve radiozender in Vlaanderen’

[Update] DPG Media, eigenaar van Qmusic en Joe, start komend najaar met een nieuw alternatief radiostation in Vlaanderen op DAB+ en internet. Dat melden bronnen aan Radio.NL. De nieuwe zender zou een alternatief moeten worden voor Studio Brussel dat steeds breder gaat programmeren.

‘DPG Media start met alternatieve radiozender in Vlaanderen’ Doordat Studio Brussel breder is gaan programmeren is er ruimte voor een commerciële concurrent met alternatieve pop-rockmuziek vergelijkbaar met Kink in Nederland. Het is de bedoeling dat het nieuwe station in september of oktober van start gaat.

DPG is momenteel al met negen radiostations actief op DAB+ in Vlaanderen. Naast Qmusic en Joe zijn er diverse themakanalen van deze hoofdstations te beluisteren zoals Joe 80s, Joe easy, Q-Foute Radio en Q-Maximum Hits. Ook is er Q-Summer. Deze zender verdwijnt na de zomer weer en wordt dan mogelijk vervangen door het nieuwe alternatieve station.

Reactie DPG Media: “Een nieuwe digitale zender die helemaal zijn eigen ding doet? Waarbij alles kan? Wie weet. Achter de schermen zijn we volop bezig met experimenteren. Tegen het einde van de zomer is er meer nieuws.” [Radiowereld.NL]