Search
Close this search box.

MTV start radiostation op DAB+ in Denemarken

Het Amerikaanse Viacom breidt haar activiteiten in de commerciële mediamarkt in Denemarken uit. Nog dit jaar krijgt de tv-zender MTV er een radiozusje bij in de vorm van MTV Radio. Het station gaat landelijk uitzenden op DAB+ in Denemarken.

MTV start radiostation op DAB+ in Denemarken Viacom is in Europa actief met tv-merken als MTV, Nickelodeon en Comedy Central. Nu komt hier dus ook een radiotak bij.

MTV is een van ’s werelds bekendste merken, vooral bekend om inhoud voor televisie en online. Ons doel is om onze doelgroep altijd te ontmoeten, waar ze ook zijn. En hier is de match tussen MTV en het radioplatform voor ons absoluut duidelijk”, aldus Jesper Dahl, baas van Viacom in Noord-Europa.

Voor MTV Radio gaat Viacom samenwerken met TVR Media, dat al landelijk actief is op DAB+ met de radiokanalen NRJ en Classic Rock. Het is de bedoeling dat MTV Radio twee of drie gepresenteerde programma’s krijgt, waaronder de ochtendshow.

Ik ben opgegroeid met MTV. MTV is mijn muziek-DNA, en dat ik nu mee mag werken aan een MTV-radiostation in Denemarken is een eer“, aldus Philip Lundsgaard van TVR Media.

MTV Radio wordt vooralsnog alleen in Denemarken gelanceerd. De definitieve startdatum wordt binnenkort bekendgemaakt evenals het precieze muziekformat. [Radiowereld.NL]