Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wallonië: Chérie FM gestart op DAB+

De softopzender Chérie FM is afgelopen week van start gegaan op DAB+ in het Franstalige gedeelte van België. Daarmee keert het station na 11 jaar terug in de ether van Wallonië, zij het dit keer digitaal.

Wallonië: Chérie FM gestart op DAB+ Chérie FM was van 1990 tot en met 2008 in delen van Wallonië op FM te ontvangen. Onder meer in Charleroi en Luik kon afgestemd worden op de softpopzender. Na het verliezen van de FM-vergunningen in 2008 staakte het station haar uitzendingen in Wallonië.

In 2015, op Valentijnsdag, blies de N-Group, eigenaar van NRJ en Nostalgie, Chérie FM nieuw leven in. Dit keer echter via internet en digitale kabel. De hoop was dat voor de zender bij de herverdeling van de FM-kavels in 2018 alsnog een pakket bemachtigd kon worden.

Uiteindelijk kwam die verdeling er pas in 2019, maar opnieuw kreeg Chérie FM geen FM-vergunning. Wel werd voor de softpopzender landelijke DAB+-capaciteit bemachtigd. Het station heeft de koe gelijk bij de hoorns gevat en is afgelopen week al gestart met uitzenden op DAB+.

Chérie FM richt zich met een softpopformat voornamelijk op vrouwelijke luisteraars. Op de playlist staan internationale artiesten als Milow, Michael Jackson, Vanessa Paradis, Emili Sande, Katie Melua en Julian Dore. Op werkdagen zijn van 7 tot 20 uur gepresenteerde programma’s te horen. In het weekend wordt non-stop muziek uitgezonden. [Radiowereld.NL]