Zoek
Sluit dit zoekvak.

Classic FM weer gestart op DAB+ in de Randstad

Classic FM is sinds zondag (1 september) weer te ontvangen op DAB+. Het station zendt uit via het commerciële netwerk van MTVNL in de Randstad. Met de terugkeer via digitale etherradio wordt invulling gegeven aan de wens van een flink aantal luisteraars van het radiostation.

Classic FM weer gestart op DAB+ in de Randstad Het DAB+ signaal van Classic FM wordt verspreid via de zenders Amsterdam, Hilversum (beiden kanaal 11A), Rotterdam, Den Haag, Goes (alle drie kanaal 5B), Utrecht en Amersfoort (beiden kanaal 12 B). Hierdoor is sowieso in vrijwel de hele Randstad en Zeeland buitenshuis ontvangst mogelijk. Binnen is ontvangst mogelijk in en om steden als Amsterdam, Amersfoort, Rotterdam, Den Haag en Utrecht alsmede in het Gooi. Mogelijk komt er op termijn uitbreiding naar andere delen van het land.

Uitgezonden wordt met een bandbreedte van 64 kbps, wat hetzelfde is als het station gebruikte voordat het in november 2017 opeens verdween van DAB+, omdat het station verkocht was.

Begin juli werd bekend dat Classic FM terug zou keren op DAB+. “Hiermee geven we invulling aan de wens van veel luisteraars en onze eigen ambitie om te groeien.

Klassieke muziek is bij uitstek geschikt om even te ontsnappen aan de drukte van de dag en een ontspannen sfeer te creëren om volledig tot rust te komen,” aldus het radiostation. “Met DAB+ hopen we hieraan nog meer invulling te geven en nog meer mensen te verblijden met de kracht van klassieke muziek.” [Radiowereld.NL]