Zoek
Sluit dit zoekvak.

VK: Global met nog eens 3 stations gestart op DAB+

Ook de nieuwe week is Global Radio in het Verenigd Koninkrijk gestart met drie nieuwe radiostations op DAB+. Maandagochtend was het de beurt aan Capital Xtra Reloaded, terwijl dinsdagochtend Smooth Chill en Smooth Country zijn toegevoegd.

VK: Global met nog eens 3 stations gestart op DAB+ In totaal heeft Global Radio in een week tijd vijf nieuwe radiostations toegevoegd op DAB+, waarvan er drie3 met landelijke dekking. Afgelopen donderdag was het de beurt aan Heart 90s, terwijl een dag later Heart 70s van start ging via digitale etherradio.

Capital Xtra Reloaded
Maandagochtend is Capital Xtra Reloaded van start gegaan. Het is een spin-off van de urban en dancezender Capital Xtra dat al landelijk via DAB te ontvangen was, alsmede op FM in Londen. Tot nu toe was Capital Xtra Reloaded een vast programmaonderdeel, maar is nu uitgebouwd tot radiozender.

Op Capital Xtra Reloaded komt de beste old skool hip-hop, garage en dance uit de jaren ’90 en ’00 voorbij. Op de playlist staan onder meer Usher, Drake, Beyoncé, Destiny’s Child, Sean Paul en Rihanna.

Het station zendt het grootste deel van de dag non-stop muziek uit. Alleen tussen 8 en 12 uur is er een gepresenteerd programma te horen met voormalig Capital Xtra, Capital en Galaxy deejay Sacha Brooks te horen.

Met Capital Xtra Reloaded opent Global Radio een tweede aanval op Kisstory van rivaal Bauer, dat tevens het populairste digitale radiostation van het Verenigd Koninkrijk is. Het station is te ontvangen via de landelijke multiplex van Digital One.

Smooth Chill
Dinsdagochtend is Smooth Chill gestart met uitzenden via één van de lokale DAB-netten in Londen. Het station neemt de plek in van Chill, dat de afgelopen 15 jaar uitzond op dit netwerk. Net als voorganger Chill draait Smooth Chill non-stop de lekkerste chill-out muziek van artiesten als Morcheeba, London Grammar, Moby en Portishead.

Smooth Country
Daarnaast is ook het internetstation Smooth Country uitgebreid naar de digitale ether. Artiesten die op de playlist staan zijn onder andere Dolly Parton, Taylor Swift, Keith Urban, Shania Twain en Lady Antebellum. Eamonn Kelly presenteert een dagelijks programma tussen 9 en 13 uur op de zender. Kelly was al in het weekend op moederstation Smooth Radio te horen.

Smooth Country is te beluisteren via 13 lokale DAB-netten in onder meer Londen, Birmingham, Manchester, het oosten en het zuiden van het land. Het station gaat daarmee de concurrentie aan met Country Hits Radio van rivaal Bauer. Saillant detail is dat alleen in de grote steden zowel Smooth Country als Country Hits Radio beiden op DAB te ontvangen zijn. Buiten de grote steden is steeds maar één van de twee radiostations te ontvangen. [Radiowereld.NL]