Search
Close this search box.

Vlaanderen: Nieuwe radiozender Willy start 11 oktober

Het aftellen naar de eerste rockplaat op de nieuwe Vlaamse alternatieve digitale radiozender Willy is begonnen. Op vrijdag 11 oktober om 7 uur gaat de zender officieel van start. Willy is dan te ontvangen op DAB+ en via internet.

Vlaanderen: Nieuwe radiozender Willy start 11 oktober Begin augustus onthulde Radio.NL al dat DPG Media, eigenaar van Qmusic en Joe, in Vlaanderen wilde starten met een station als Kink.

Pas enkele weken later werd dit officieel bevestigd, alleen bleef de startdatum nog geheim.

Dinsdagochtend heeft DPG bevestigd dat Willy op vrijdag 11 oktober van start gaat. Op DAB+ is het station al te vinden op het netwerk “DAB+ Vlaanderen 2”, alleen is er nog geen audio te horen. Het station neemt hier de plek in van Q-Summer, dat gestopt is op DAB+. De zomer is immers voorbij nu.

Eerbetoon
De eerste plaat die op Willy gedraaid wordt is “Allthe Young Dudes” van MotttheHoople, het lijflied van rockgitarist Willy Willy van The Scabs. “Toen er over de naam gedacht werd voor de zender, overleed Willy Willy. De Vlaamse rocker der rockers is zeker een soort inspiratie geweest”, licht programmadirecteur Robin Vissenaekens toe.

Het was aan mede bandlid Guy Swinnen om de eerste plaat bij zender Willy te kiezen: “Willy had voor zijn begrafenis zelf enkele nummers gekozen en dit was zijn absolute favoriet. Dus als Willy hem wil eren, zou dit het eerste nummer moeten zijn.

Willy’s
Willy wordt een rockzender die zich richt op muziekliefhebbers onder het motto ‘Music Matters’. Willy ademt elke dag muziek en pakt op vrijdag uit met een heleboel programma’s.

De eerste ‘Willy’s’ die achter de radiomicrofoon kruipen zijn Triggerfinger frontman Ruben Block, zanger en schrijver Iwein Segers, Noordkaap zanger en journalist Stijn Meuris, voormalig Studio Brussel-deejay Sofie Engelen, televisiemaker Tim van Aelst, The Score Loosers gitarist Cedric Maes en programmamaker Annelies Orye.

Voor Block, Meuris en Maes wordt het hun eerste radioprogramma. “Het begrip ‘carte blanche’ stond mij heel erg aan”, lacht Block.“Je kan muziek spelen die je zelf goed vindt en daarbuiten kan je een programma maken rond een bepaald thema. Dus toen ze mij vroegen of ik wou meewerken aan Willy, begon er meteen van alles te borrelen.

Stoer broertje
Willy is het stoere broertje van Qmusic en Joe met een hoek af, een zender waar alles kan en mag en waar Willy’s carte blanche krijgen,” aldus programmadirecteur Vissenaekens.

We zijn enorm blij met deze eerste ‘Willy-bende’ die allemaal goesting hebben om hun passie voor muziek te delen. Er zijn een paar ervaren radiobeesten zoals Sofie en Iwein, ervaren muzikanten zoals Ruben en Cedric en een paar eigenzinnige muziekliefhebbers zoals Stijn, Tim en Annelies. Wat je elke vrijdag precies krijgt, is met dit team nooit echt duidelijk. Je krijgt sowieso iets met goeie muziek.” [Radiowereld.NL]
Foto: Radio.NL

De vrijdagprogrammering van Willy:
07 uur: Sofie Engelen
10 uur: Iwein Segers
13 uur: Stijn Meuris
15 uur: Annelies Orye
18 uur: Tim van Aelst
19 uur: Cedric Maes (vanaf november Ruben Block)
20 uur: Free Willy (jong talent en live sessies)