Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bijna complete top 10 best verkochte auto’s heeft standaard DAB+

Steeds meer nieuwe auto’s die op het Nederlandse wegennet verschijnen hebben standaard DAB+ aan boord. Dit blijkt uit gegevens van Jato Dynamics. De eerste helft van dit jaar had 96% van de 10 best verkochte modellen in Nederland standaard DAB+ aan boord.

Bijna complete top 10 best verkochte auto’s heeft standaard DAB+ Van alle nieuwe verkochte auto’s in Nederland was in de eerste helft van het jaar 43% standaard geschikt voor ontvangst van digitale etherradio. In absolute aantallen zijn dit er 97.960.

Inmiddels is in 90% van de auto’s die in ons land nieuw verkocht worden DAB+ beschikbaar, hetzij als standaard, hetzij als optie. Een jaar geleden was dit nog iets meer dan 80%.

Hiermee wordt duidelijk dat de autobranche zich al voorbereid op de verplichting dat vanaf eind 2020 alle nieuwe auto’s in de Europese Unie standaard DAB+ aan boord moet hebben.

Inzoomend op de verschillende automerken, dan blijkt dat ook hier de 10 best verkochte modellen veelal standaard DAB+ aan boord hebben. Renault en BMW zitten zelfs bijna op 100%. Volkswagen, Opel, Peugeot en Volvo zitten boven de 95%. Alleen Kia en Toyota blijven achter met respectievelijk iets boven de 60% en iets onder de 70%.

Ook in het buitenland groeit het aantal auto’s met standaard DAB+ aan boord gestaag. Ook in België en Duitsland is meer dan 90% van de 10 best verkochte modellen standaard uitgerust met digitale etherradio. Italië zit op 90%.

Afgelopen week werd bekend dat in Nederland in totaal al meer dan 1,52 miljoen DAB+-radio’s zijn verkocht. Het gaat hierbij om zowel losse radio’s als autoradio’s. Bijna een kwart van de huishoudens \egt de beschikking te hebben over een DAB+-radio. [Radiowereld.NL]