Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ook Walen kopiëren Nederlandse tv-spot DAB+ (filmpje)

De campagne voor DAB+ in Nederland blijkt opnieuw een goede inspiratiebron te zijn voor buitenlandse radiostations. Sinds maandag is in het Franstalige gedeelte van België een tv-spot voor DAB+ te zien, die qua opzet overeenkomt met de Nederlandse.

Ook Walen kopiëren Nederlandse tv-spot DAB+ (filmpje) In de spot, die op de tv-zenders van de publieke omroep RTBF en RTL te zien is, vertellen de radiosterren van vandaag over de radio van morgen.

Te zien zijn Olivier Arnould (Radio Contact), Eric Laforge (Classic 21), Samy Amenzou (Fun Radio), François Heureux (La Première), Ingrid Franssen (Nostalgie), Dorothée Moermans (Bel RTL), Adèle Molle (Musiq3), Marco Leulier (NRJ), Benedicte Deprez (Pure) en Sara de Paduwa (VivaCité).

De Nederlandse variant van de spot is sinds juni van dit jaar in ons land te zien.

Het is niet de eerste keer dat het buitenland inspiratie op doet van een Nederlandse campagne voor DAB+. Zo waren in 2016 op de Zwitserse tv deejays te zien die ‘Let’s get digital’ zongen, naar voorbeeld van de Nederlandse spot uit 2014.

Officieel van start
De tv-spot voor DAB+ in Wallonië maakt deel uit van een grootschalige campagne die ook op diverse radiozenders loopt. Deze campagne ging maandag officieel van start en vond gelijktijdig plaats met de officiële start van DAB+ in het Franstalige gedeelte van België.

In november 2018 ging de RTBF over op DAB+ en ging ook de commerciële radiostations van start met testuitzendingen via digitale etherradio. Afgelopen zomer werden definitieve vergunningen voor DAB+ uitgegeven.

Afgelopen dinsdag werd het aanbod op DAB+ in Wallonië verder uitgebreid met Nostalgie+, een zender met hits van de jaren ’50 tot en met ’70. Op de playlist staan onder meer Frank Sinatra, Jacques Brel, Simon & Garfunkel, The Beatles, Supertramp en Elvis Presley.

In totaal zenden nu 25 radiostations in Wallonië uit op DAB+, waarvan er 10 niet op FM te ontvangen zijn. [Radiowereld.NL]