Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Oostenrijk: ook laatste fase uitrol landelijk DAB+-net deels versneld

In Oostenrijk is besloten om ook de laatste fase van de uitrol van het landelijke DAB+-netwerk naar voren te halen. Twee zenders die voor augustus 2020 gepland stonden, gaan al in mei aan. De laatste twee zenders staan nog wel voor augustus gepland.

Oostenrijk: ook laatste fase uitrol landelijk DAB+-net deels versneld Het landelijke DAB+-net ging eind mei officieel van start. Hierop zenden nu negen radiostations uit, waaronder NRJ, Rock Antenne, Klassik Radio, Arabella Relax en 88 6.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat er gestart zou worden met drie zenders in Wenen, maar gelijk werd besloten om de volgende fase, die voor dit najaar gepland stond, uit te rollen.

Hierdoor is was het landelijke DAB+-net al gelijk via zeven zenders door ruim 60% van de Oostenrijkers buitenshuis te ontvangen.

In oktober werd besloten om opnieuw de volgende uitrolfase met meerdere maanden naar voren te schuiven. Woensdag (11 december) gaan de zenders Innsbrück (Tirol), Salzburg en Sankt Pölten (Neder-Oostenrijk) aan. Hierdoor kan ruim 77% van de Oostenrijkers het landelijke net buitenshuis ontvangen. De indoordekking stijgt naar ruim 56%.

De laatste fase die voor augustus 2020 gepland stond, wordt nu in tweeën geknipt. Hierdoor gaan de zenders Bruck an der Mur (Stiermarken) en Rechnitz (Burgenland) een slordige drie maanden eerder, namelijk op 26 mei, aan.

De zenders Klagenfurt en Wolfsburg (beiden in Karinthië) gaan, zoals gepland, op 20 augustus 2020 aan. Vanaf dan kan ruim 83% van de Oostenrijkers DAB+ buitenshuis ontvangen tegenover ruim 62% binnenshuis.

Reclamecampagne
Deze week is ook de eerste grote reclamecampagne voor DAB+ gestart in Oostenrijk. Sinds zaterdag is op tv-zenders als Sat1, Pro7, SchauTV en W24 een tv-commercial te zien met de boodschap “Mehr Radio, Mehr Spass.” Daarnaast zenden de radiostations die zowel op FM als op DAB+ uitzenden ook spotjes uit om digitale etherradio te promoten. [Radiowereld.NL]