Zoek
Sluit dit zoekvak.

Arrow Classic Rock terug op DAB+

Arrow Classic Rock is na ruim 2 jaar weer terug op DAB+. Het rockstation is via de regionale netwerken in het zuiden en oosten/noorden van het land te ontvangen.

In de provincies Noord-Brabant en Limburg is Arrow nu te ontvangen op kanaal 7A (Zuid NL). In de provincies Groningen, Drenthe, Overijssel, Flevoland en Gelderland is het station te ontvangen op kanaal 6B (Oost-Noord NL).

In Zuid-Nederland maakt Arrow gebruik van capaciteit van Commerciële Radio Zuid-Nederland die verkregen is door overname van de FM-frequentie in Cuijk van Radio 8FM.

In het oosten en noorden van het land is de bandbreedte van de drie edities van RADIONL en Gunn FM verlaagd van 64 naar 48 kbps om plaats te maken voor Arrow.

Foto: Radio.NL

Arrow Classic Rock was tot september 2017 te ontvangen via de landelijke multiplex op kanaal 11C. Hiervoor maakte het station gebruik van capaciteit van BNR Nieuwsradio.

Het verdwijnen van Arrow van DAB+ zorgde voor veel teleurgestelde luisteraars. Lange tijd wilde Arrow niet meer uitzenden op DAB+ omdat dit ‘te duur’ zou zijn. Nu is de zender blijkbaar alsnog tot inkeer gekomen. [Radiowereld.NL]