Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Eerste lokale radiostations krijgen DAB+-vergunning

Agentschap Telecom (AT) heeft de eerste lokale radiostations een vergunning gegeven om op DAB+ uit te zenden. Het gaat om tijdelijke vergunningen die woensdag (1 april) ingaan en tot eind augustus 2022 geldig zijn.

Eerste lokale radiostations krijgen DAB+-vergunning Op 10 maart ging de aanvraagperiode voor tijdelijke lokale vergunningen op DAB+ van start. Er komen voor deze tijdelijke verdeling 22 multiplexen. Elke multiplex wordt in eerste instantie opgedeeld in 12 delen, zes voor lokale publieke stations en zes voor commerciële partijen.

Op 18 van de 22 multiplexen zijn inmiddels vergunningen toegewezen. Zo heeft Coastline FM een vergunning gekregen voor de Noordkop van Noord-Holland en de regio Alkmaar. Lokale publieke omroepen die op DAB+ komen zijn onder meer Haarlem 105, Radio Nunspeet, Den Haag FM, Zoetermeer FM, Stadsradio Delft, Easy FM, Loe FM Elburg en Omroep Ede.

Vergunninghouders dienen nu per DAB-allotment een samenwerking af te sluiten om de netwerken in de lucht te brengen.

Het is voor lokale (zowel publiek als commercieel) nog steeds mogelijk om een lokale DAB+-vergunning aan te vragen bij AT.

Een compleet overzicht van de vergunde partijen is hier te vinden. [Radiowereld.NL]