Team FM breidt dekking via DAB+ uit in Noordoost-Nederland

Legale piratenzender Team FM is nu in vrijwel heel Noordoost-Nederland op DAB+ te ontvangen. Woensdagavond is het station toegevoegd op het bovenregionale DAB-netwerk ‘Oost-Noord NL’ op kanaal 6B. Binnenkort start Team FM ook op FM in de regio Stadskanaal.

Team FM breidt dekking via DAB+ uit in Noordoost-Nederland Team FM zendt al sinds 2015 uit via digitale etherradio, alleen was het bereik beperkt tot de regio Emmen (kanaal 7C).

Begin februari verwierf Team FM echter tijdens een veiling van regionale FM-kavels een de frequentie 96.0 FM in Stadskanaal voor een bedrag van 35.600 euro.

Aan de FM-frequentie in Stadskanaal zit ook capaciteit op het regionale DAB+-netwerk in Noordoost-Nederland gekoppeld. Vooruitlopend op de ingebruikname van de FM-frequentie, heeft het station wel alvast deze DAB+-capaciteit in gebruik genomen.

Door het toevoegen van Team FM is het DAB-netwerk Oost-Noord NL weer helemaal gevuld. Vorige maand werden ook al Tukker FM en een extra editie van Radio Continu toegevoegd. Ook deze twee stations verwierven deze capaciteit door de aankoop van een FM-kavel [Radiowereld.NL]
Foto: Radio.NL