Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vlaanderen: Yesterdayland Radio nieuw op DAB+

In Vlaanderen is Yesterdayland Radio zaterdag gestart op DAB+. De oldieszender heeft de plek van VBRO Evergreen ingenomen op het netwerk “DAB+ Vlaanderen2”. Voor Yesterdayland Radio gaat hiermee na ruim een jaar een gekoesterde wens in vervulling.

Vlaanderen: Yesterdayland Radio nieuw op DAB+ Al vorig jaar zomer wilde Yesterdayland Radio, vernoemd naar het jaarlijkse retrofestival in Bobbejaanland, graag uitzenden op DAB+.

Probleem was echter dat er geen plek was. Maar het wachten werd beloond, want zaterdag is het radiostation alsnog toegevoegd.

Yersterdayland Radio zendt uit op kanaal 5A in de provincies Oost- en West-Vlaanderen en in Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant (inclusief Brussel) op kanaal 5D. Op dit netwerk heeft Yesterdayland de plek ingenomen van VBRO Evergreen.

VBRO Evergreen was sinds januari 2017 op DAB+ te ontvangen in Vlaanderen. Eerst via het eerste commerciële netwerk, maar later verhuisde het station uit kostenoverweging naar het tweede landelijke netwerk “DAB+ Vlaanderen2”. Vorig jaar hield het zusterstation van VBRO al een bedelactie om de kosten te kunnen betalen, maar hu heeft VBRO Evergreen besloten om alsnog alleen via internet door te gaan.

Veel verschil zullen de oude luisteraars van VBRO Evergreen op DAB+ niet merken, want ook Yesterdayland Radio brengt ook muziek uit de jaren ’60, ’70 en ’80. Grote verschil is wel dat Yesterdayland gepresenteerde programma’s brengt, terwijl VBRO Evergreen uitsluitend non-stop muziek bracht. [Radiowereld.NL]
Foto: video still Facebook