Zoek
Sluit dit zoekvak.

VK: Smooth Chill landelijk op DAB+

Global Radio zendt Smooth Radio themakanaal Smooth Chill nu landelijk uit op DAB+ in het Verenigd Koninkrijk. Het station is te ontvangen via de landelijke multiplex van Digital One. Om ruimte te maken voor het nieuwe station is Capital UK omgezet van de oude DAB-standaard naar DAB+.

VK: Smooth Chill landelijk op DAB+ Smooth Chill was al enige tijd in Londen op DAB+ te ontvangen. Hier nam het station in september de plek in van Chill. Op Smooth Chill zijn non-stop de lekkerste chill-out muziek van artiesten als Morcheeba, London Grammar, Moby en Portishead te horen.

Uitgezonden wordt met een bandbreedte van 40 kbps, wat in het Verenigd Koninkrijk heel gangbaar is. Ook Capital UK, de landelijke editie van de hitzender met de programma’s uit Londen, is nu in DAB+ te ontvangen via Digital One. Eerder was dit nog in de oude DAB-standaard.

Andere wijzigingen die onlangs zijn doorgevoerd, is het stoppen van de themakanalen Heart Extra en Smooth Extra. Deze kanalen met overwegend non-stop muziek zijn vervangen door Heart UK en Smooth UK.

Smooth Extra en #Heart Extra waren sinds januari 2015 te ontvangen. [Radiowereld.NL]