Zoek
Sluit dit zoekvak.

De Week van de Digitale Radio komt er weer aan

De publieke en commerciële radiostations organiseren opnieuw “De week van de Digitale Radio.” Van maandag 6 tot en met vrijdag 10 juli besteden de radiostations uitgebreid aandacht aan DAB+. De actieweek wordt voor de zevende keer gehouden.

De Week van de Digitale Radio komt er weer aanRadio gaat digitaal
Als allerlaatste analoge communicatiemiddel gaat de radio nu eindelijk digitaal. Dat gebeurt niet alleen via internet en digitale kabel, maar ook via de ether.

Inmiddels alle landelijke en regionale radiostations die op FM zitten ook op DAB+ te ontvangen. Maar ook stations als Kink, Classicnl, Groot Nieuws Radio, Radio 10 60’s & 70’s Hits, SterrenNL en Arrow Classic Rock zenden uit op DAB+.

Daarnaast zijn in diverse regio’s ook al lokale radiostations digitaal via de ether te ontvangen.

DAB+ wordt gezien als de digitale opvolger van FM. Het voordeel van DAB+ is dat het gratis uit de lucht te halen is, net als FM. Voor ontvangst van deze stations via DAB+ is een nieuwe radio nodig, die inmiddels via internet en in de (grotere) elektronicawinkels te koop zijn.

Het aantal verkochte DAB+ radio’s groeit nog steeds gestaag. Vanaf volgend jaar zal de groei verder doorzetten, want dan moeten alle nieuwe auto’s standaard geleverd worden met DAB+.

Week van de digitale radio
Net als voorgaande jaren organiseren de radiostations weer “De week van de digitale radio.” In tegenstelling tot vorig jaar vindt de actieweek niet in juni plaats, maar in juli. Vanaf maandag 6 juli wordt gedurende vijf dagen aandacht besteed aan radio via DAB+ door de publieke en commerciële radiostations.

Hoe de stations aan deze week invulling gaan geven aan deze week verschilt per zender. De meeste radiostations zullen weer DAB+-radio’s weg gaan geven.

Op de Facebook-pagina van Digital Radio NL, een samenwerkingsverband tussen de radiostations die uitzenden op DAB+ en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, maken deelnemers elke dag kans op een DAB+ Bluetooth-adapter voor in de auto ter waarde van bijna 190 euro. [Radiowereld.NL]