Zoek
Sluit dit zoekvak.

7e Week van de Digitale Radio gestart

De Week van de Digitale Radio is weer van start gegaan. Tot en met vrijdag (10 juli) besteden de vele publieke en commerciële radiostations uitgebreid aandacht aan DAB+. Alle deelnemende stations geven die week weer DAB+-radio’s weg. De actieweek wordt voor de zevende keer gehouden.

7e Week van de Digitale Radio gestart DAB+ wordt gezien als de digitale opvolger van FM. Het voordeel van DAB+ is dat het gratis uit de lucht te halen is, net als FM. Voor ontvangst van deze stations via DAB+ is een nieuwe radio nodig, die inmiddels via internet en in de (grotere) elektronicawinkels te koop zijn.

Inmiddels alle landelijke en regionale radiostations die op FM zitten ook op DAB+ te ontvangen. Maar ook stations als Kink, Classicnl, Groot Nieuws Radio, Radio 10 60’s & 70’s Hits, SterrenNL en Arrow Classic Rock zenden uit op DAB+.

Daarnaast zijn in diverse regio’s ook al lokale radiostations digitaal via de ether te ontvangen.

Het aantal verkochte DAB+ radio’s groeit nog steeds gestaag. Vanaf volgend jaar zal de groei verder doorzetten, #want dan moeten alle nieuwe auto’s standaard geleverd worden met DAB+.##https://radiowereld.nl/817802/npo-en-vcr-blij-met-verplichting-dab-in-nieuwe-autos##

Net als voorgaande jaren organiseren de radiostations weer “De week van de digitale radio.” Tot en met vrijdag wordt er aandacht besteed aan radio via DAB+ door de publieke en commerciële radiostations en worden er DAB+-radio’s weggegeven. [Radiowereld.NL]

Een greep uit de vele acties:
–    Radio 538 beloont iedereen die in de uitzending komt om een plaat aan te vragen tijdens “Die Verrückte Halbe Stunde” in de 538 Ochtendshow of “Het laatste rondje” tijdens de Coen & Sander Show met een JBL-speaker met DAB+. Ook via de site en social media worden radio’s weggegeven;
–    100% NL en Slam geven deze week DAB+-radio’s van Muse weg;
–    Bij Radio 10 duurt de Week van de Digitale Radio zelfs twee dagen langer. Naast dat Gerard Ekdom, Rob van Someren en Edwin Ouwehand tijdens hun programma een JBL-speaker met DAB+ weggeven, doen Dennis Verheugd en Silvan Stoet dit ook in het weekend. Ook op via Facebook en Instagram worden radio’s weggegeven;
–    Radio Veronica geeft overdag in elk programma een JBL-speaker met DAB+ weg;
–    Sky Radio geeft JBL-speaker met DAB+ weg via social media en haar website;
–    Qmusic Limburg geeft twee DAB+-radio’s weg met een luisteronderzoek via hun website;
–    Op Sublime maken luisteraars die elke ochtend om 8.45 uur een plaat aanvragen tijdens het “Salsa Alarm” kans op een DAB+-radio van Como Audio;
–    Bij Radio Drenthe maken luisteraars in ieder programma kans op een DAB+-radio door te raden uit welk jaar het nieuwsitem en de nummer 1 hit komen.