Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Ontvangst regio radio op DAB+ in Randstad dit najaar verbeterd

De regionale radiostations in de Randstad krijgen dit najaar eindelijk betere dekking op DAB+. Dit heeft de RPO, het samenwerkings- en coördinatieorgaan van de regionale publieke omroepen, bekendgemaakt. Hoe de verbetering er precies uitziet is echter nog niet bekendgemaakt.

Ontvangst regio radio op DAB+ in Randstad dit najaar verbeterd Sinds september 2015 zijn de regionale publieke en commerciële radiostations in de Randstad te ontvangen op DAB+.

Uitgezonden wordt op kanaal 8A. Maar in tegenstelling tot de rest van Nederland werd het netwerk in de Randstad minimaal uitgerold.

Zo werd eerst begonnen met een zender in Amsterdam en Rotterdam. Pas in januari 2017 kwam er een zender in IJsselstein bij, waardoor ook ontvangst in Utrecht mogelijk is.

Echter zijn er nog veel plekken in de Randstad waar de ontvangst van de regionale stations matig is en ontvangst in huis onmogelijk is. Daarom huren Radio West en NH Radio ook capaciteit bij de commerciële aanbieder MTVNL.

Officieel had het netwerk ‘8A Randstad’ al een upgrade moeten krijgen, maar die is echter nooit doorgevoerd.

Daar komt nu verandering in. “Voor het najaar wordt de regionale ontvangst in de Randstad verder verbeterd, waardoor de omroepen voortaan overal in Nederland in de beste digitale kwaliteit te beluisteren zijn”, zo schrijft de RPO. [Radiowereld.NL]