Zoek
Sluit dit zoekvak.

Duitsland: Testuitzendingen 2e landelijke DAB+-net van start (filmpje)

In Duitsland zijn de eerste testuitzendingen van het nieuwe tweede landelijke DAB+-netwerk van start gegaan. Onder meer in Saksen zijn uitzendingen waargenomen op kanaal 5D. Het is de bedoeling dat de zogenoemde “Zweiten Bundesmux” in oktober officieel van start gaat.

Duitsland: Testuitzendingen 2e landelijke DAB+-net van start (filmpje) Tijdens de testuitzendingen zijn ook al de eerste stations te vinden op het netwerk. Dit zijn de eerder aangekondigde zenders Antenne Bayern, Rock Antenne, RTL Radio en Toggo Radio, alsmede Absolut Bella, Absolut Oldie, Absolut Hot en Absolut Top. Alleen de laatstgenoemde zender had audio.

Andere stations die via dit netwerk uit gaan zenden zijn de comedyzender Joke FM, Drivers Classics, Profi Radio en een nieuw station van Energy, waarvan de naam en het format nog niet bekend is.

De uitrol van het nieuwe landelijke DAB+-netwerk start in oktober. Het is de bedoeling dat het nieuwe landelijke DAB+-netwerk bij de start al gelijk door 83% van de Duitsers buitenshuis kan worden ontvangen. [Radiowereld.NL]
Foto: video still Youtube