Search
Close this search box.

Nederland: Ruim 2,19 miljoen DAB+-radio’s verkocht

Het afgelopen jaar heeft de groei van DAB+ in ons land doorgezet. In totaal zijn er al 2,194 miljoen DAB+-radio’s verkocht. Dat is een stijging van ongeveer 674.000 ten opzichte van een jaar geleden. Ook het aantal auto’s met standaard DAB+ aan boord groeide door.

Nederland: Ruim 2,19 miljoen DAB+-radio’s verkocht Dit blijkt uit verkoopcijfers tot en met de eerste helft van dit jaar van GfK en JATO Dynamics, die WorldDAB maandag heeft gepubliceerd. Een jaar geleden stond de teller nog op ruim 1,54 miljoen.

Het aantal auto’s dat standaard met DAB+ op de weg verscheen, groeide in de eerste helft van dit jaar naar 56%. Dit is een stijging van 13%-punt ten opzichte van de eerste helft van 2019. Eind dit jaar zal dit percentage gegroeid zijn naar 100%. Dan moeten alle nieuwe auto’s namelijk standaard DAB+ aan boord hebben.

Ondanks dat de coronacrisis zorgde voor een stagnerende autoverkoop is er nog steeds een groei te zien in het aantal verkochte DAB+-radio’s ten opzichte van het jaar ervoor.

Wereldwijd zijn er inmiddels 93 miljoen DAB+-radio’s verkocht. Het Verenigd Koninkrijk gaat hierbij aan kop met bijna 45 miljoen. Duitsland volgt met 16,6 miljoen. Ook België en Frankrijk komen goed op stoom met respectievelijk 1,25 en 3,42 miljoen DAB+-ontvangers. [Radiowereld.NL]