Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ommezwaai in N-Duitsland: Ook Radio 21 gestart op DAB+

Weer een opmerkelijke ommezwaai in Noord-Duitsland. De commerciële radiozender Radio 21 is deze week gestart op uitzenden op DAB+ in de regio Bremen. De laatste tegenstander van digitale etherradio in Nedersaksen is hiermee alsnog overstag gegaan.

Ommezwaai in N-Duitsland: Ook Radio 21 gestart op DAB+ Tot een paar maanden geleden moest Radio 21 nog helemaal niets weten van DAB+.

Sterker nog: achter de schermen werd er zelfs flink gelobbyd om de uitrol van DAB+ in Nedersaksen tegen te houden.

Ze kregen daarbij gehoor van de Landdag, zoals het parlement in Nedersaksen genoemd wordt.

Dat heeft overigens vrij weinig impact gehad, want de publieke omroep NDR gaat onverminderd door met de uitrol van haar DAB+-netwerken. Deze week werd er een nieuwe zender in het noorden van het Emsland aangezet, die voor betere ontvangst langs de Nederlandse grens tussen Papenburg en Meppen zorgt. Ook de twee landelijke DAB+-netten blijft gewoon in de lucht in Nedersaksen.

Deze week is Radio 21 alsnog gestart met uitzenden op DAB+. Niet in Nedersaksen zelf, maar op het netwerk voor Bremen/Bremerhaven op kanaal 6A. Dit netwerk is ook in een deel van het noorden van Nedersaksen goed te ontvangen. Op FM was Radio 21 in Bremen al te ontvangen.

We zijn blij om de beste rockhits in de hoogste digitale kwaliteit in Bremen aan te bieden en eindelijk ook in Bremerhaven te ontvangen te zijn” aldus Radio 21.

Met de start van Radio 21 op DAB+ is de laatste tegenstander van digitale etherradio alsnog overstag gegaan. Concurrent ffn is al enige tijd op DAB+ in de regio’s Bremen en Hamburg te ontvangen. Antenne Niedersachsen startte in mei van dit jaar op DAB+ in Hamburg. [Radiowereld.NL]
Kaart: Radio 21