Zoek
Sluit dit zoekvak.

Pools publieke radio breidt DAB+ dekking verder uit

Polskie Radio, de Poolse publieke radio, heeft begin oktober haar dekking op DAB+ uitgebreid met 10 nieuwe zenders. Hierdoor zijn de publieke radiostations nu door 67% van de bevolking via digitale etherradio te ontvangen.

Pools publieke radio breidt DAB+ dekking verder uit De Poolse publieke radio begon oktober 2013 met de uitrol van haar landelijke DAB+net.

In eerste instantie was er alleen dekking in en om de steden Warschau en Katowice. Later kwamen hier ook Wrocław, Szczecin, Gdańsk, Łódź, Kielce, Poznań, Krakau en Opole bij.

In tegenstelling tot Nederland zendt het DAB+net van de publieke omroep niet overal in het land op hetzelfde kanaal uit. Polskie Radio heeft gekozen voor regionale netten, die gezamenlijk landelijke dekking hebben. Hierdoor is het mogelijk om niet alleen de landelijke, maar ook de regionale publieke stations te kunnen uitzenden in hun verzorgingsgebied.

Met de 10 nieuwe zenders die begin oktober zijn aangezet, zijn de netwerken in onder meer de regio’s Wrocław, Krakau, Poznań en Katowice verder uitgerold.

Inmiddels kan 67% van de bevolking de stations van Polskie radio via DAB+ ontvangen. Ongeveer 45% van het landoppervlak wordt gedekt.

Volgend jaar wordt de dekking op DAB+ verder uitgerold. Dan moet 80% van de bevolking ontvangst hebben, terwijl het verzorgde landoppervlak dan stijgt naar 61%. [Radiowereld.NL]
Foto’s: video still Youtube