Search
Close this search box.

Denemarken: Bauer breidt landelijk aanbod op DAB+ uit

Bauer Media heeft het landelijke aanbod op DAB+ in Denemarken met drie radiostations uitgebreid. Sinds woensdag zijn Pop FM 80s, Mix7 en Vinyl te ontvangen op het ‘DK DAB1’ netwerk op kanaal 12C. Het aantal landelijke stations van Bauer op DAB+ groeit daardoor tot negen.

Denemarken: Bauer breidt landelijk aanbod op DAB+ uit Mix7 en Vinyl waren in Denemarken al via een aantal regionale DAB+-netwerken te ontvangen, waardoor er vooral dekking was in de regio’s Kopenhagen, Noord- en Midden-Jutland en het zuiden van Seeland. Nu is besloten om de twee stations landelijke dekking te geven.

Mix7
Op Mix7 zijn de beste pophits van de afgelopen 40 jaar te horen. Op de playlist staan onder andere Phil Collins, Justin Timberlake, Calvin Harris, Dua Lipa, Mariah Carey, The Weather Girls, Ricky Martin, Pink en Harry Styles.

Vinyl
Vinyl draait uitsluitend muziek uit de jaren ’60. Hier staan onder andere The Four Tops, Frank Sinatra, The Righteous Brothers, Cliff Richard, James Brown, Dusty Springfield en de Drifters op de playlist.

Pop FM 80s
Geheel nieuw is Pop FM 80s, een nieuw themakanaal van Pop FM. Zoals de naam al doet vermoeden draait de zender uitsluitend hits uit de jaren ’80. “Er is een toegenomen vraag naar jaren ’80 muziek”, aldus Bauer. “We hebben al Pop FM, dat veel muziek uit die tijd draait, maar er zijn luisteraars die niet genoeg pastelkleuren en schoudervullingen kunnen krijgen. Zij hebben nu een extra keuze.

Ondanks dat de coronacrisis er ook in Denemarken inhakte, heeft Bauer toch besloten om te investeren in nieuw aanbod. “Dit is het juiste moment voor ons om uit te breiden op DAB+. Luisteren neemt toe en met DAB+ standaard in alle nieuwe auto’s verwachten we dat er nog meer digitaal wordt geluisterd.

In Denemarken zijn nu 22 radiostations landelijk op DAB+ te ontvangen, waarvan 13 commercieel zijn. [Radiowereld.NL]