Frankrijk: Skyrock Klassiks wordt 25ste zender landelijk op DAB+

Skyrock Klassiks is door mediaregulator CSA aangewezen als 25ste radiozender die via een de twee landelijke DAB+-netwerken in Frankrijk mag gaan uitzenden. Eerder kreeg grote zus Skyrock ook al een plekje toegewezen.

Frankrijk: Skyrock Klassiks wordt 25ste zender landelijk op DAB+ Voor de twee landelijke DAB+-netwerken werden in maart 2019 al 24 radiostations geselecteerd, waaronder alle grote netwerkradio’s en de landelijke publieke omroep Radio France. Twee maanden later werd bekendgemaakt hoe de precieze indeling van de twee multiplexen gaat worden.

Op één van de twee multiplexen (Métropolitaine 1 of M1) bleek echter nog ruimte voor een extra station en daarom werd hiervoor in februari een verdeelprocedure gestart. Hierop kwamen meerdere aanmeldingen binnen.

Deze week heeft CSA echter besloten om deze plek toe te wijzen aan Skyrock Klassiks. Deze zender draait de beste r&b en hip-hopmuziek van de afgelopen 30 jaar. Op de playlist staan artiesten als Rihanna, Notorious BIG, Maitre Gims, Jay-Z en Stromae. Het station is een spin-of van het gelijknamige weekendprogramma op Skyrock.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat de twee landelijke DAB+-netwerken nog dit jaar zouden starten met de uitrol. Maar door de coronaperikelen, waarbij Frankrijk eerder dit jaar in een strenge lockdown ging, is dit uitgesteld tot juli 2021. Dan wordt waarschijnlijk gestart met de boog Parijs-Lyon-Marseille, waarna de netwerken verder in het land worden uitgerold. [Radiowereld.NL]