Search
Close this search box.

Duitsland: Drivers Radio en Nostalgie gestart op DAB+

Het aanbod op tweede landelijke DAB+-netwerk in Duitsland is uitgebreid met twee radiostations: DPD Driver’s Radio en Nostalgie. De eerste richt zich op iedereen die onderweg is, terwijl de tweede de beste hits van de jaren ’70, ’80 en ’90 brengt.

Duitsland: Drivers Radio en Nostalgie gestart op DAB+ DPD Driver’s Radio kreeg al in juli, toen nog onder de werktitel Drivers Classics, capaciteit toegewezen op de nieuwe ‘2. Bundesmux’, maar bij het in de lucht brengen van dit netwerk in oktober ontbrak de zender nog.

Tussen kerst en oud & nieuw verscheen DPD Driver’s Radio, waarbij DPD voor ‘drivers pop delivery’ staat, alsnog op het tweede DAB+-netwerk. Inmiddels is de zender ook gestart met gepresenteerde programma’s.

DPD Driver’s radio richt zich op iedereen die onderweg is met de auto, vrachtwagen of ander vervoersmiddel en iedereen die graag auto rijdt. Onder het mom van “het beste geluid voor onderweg” draait de zender hits die heerlijk klinken tijdens de rit. Op de playlist staan hits van onder andere Reamonn, Tracy Chapman, Nico Santos, Take That, Dandy Warhols, Melissa Etheridge, Imagine Dragons, Pink en U2.

Elk uur is er nieuws en weer te horen. Daarnaast brengt de zender regelmatig relevante en interessante info voor automobilisten.

Nostalgie
Afgelopen maandag is ook Nostalgie officieel gestart op DAB+. De zus van NRJ werd eind november aangekondigd in Duitsland, waarmee dit het zevende land is waarin dit merk door NRJ wordt uitgerold.

Onder het motto “Nur die grössten Songs” richt het station zich richten op luisteraars tot 59 jaar, met als kerndoelgroep 35-49 jaar. De muziekmix bestaat hoofdzakelijk uit hits uit de jaren ’80, afgewisseld met 70’s en 90’s. Artiesten die gedraaid worden zijn onder andere Orchestral Manoeuvres in the Dark, Pointer Sisters, George Harrison, Bangles, Kim Wilde, Prince, Falco, Whitney Houston, Elton John en Opus.

Met de start van DPD Driver’s Radio en Nostalgie is het aantal radiostations op het tweede landelijke DAB+-netwerk gegroeid tot 11. Vanaf 1 februari wordt het aanbod verder uitgebreid met Klassik Radio Movie, terwijl komende zomer  Sportradio van start gaat. [Radiowereld.NL]