Zoek
Sluit dit zoekvak.

Sublime gestart met muziekinfo via DAB+

Luisteraars van Sublime op DAB+ kunnen voortaan ook zien wat er op de radiozender gedraaid wordt. Het station wisselt artiest en titel af met de nieuwe slogan “Let’s Get It On” en het programma dat op dat moment bezig is.

Sublime gestart met muziekinfo via DAB+ Voor het doorgeven van deze informatie maakt Sublime gebruik van het zogenaamde Dynamic Label Segment (DLS). Ook via de FM-RDS Radiotekst wordt deze informatie nu verspreidt.

Sublime is niet de eerste landelijke zender die muziekinfo doorgeeft via DAB+.

De NPO doet dit al enkele jaren en ook Kink, Sky Radio en Veronica bieden deze dienst aan. Radio 538 en Radio 10 gaven ook enige tijd muziekinfo mee, Radio 10 recent nog tijdens de Top 4000, maar zijn hier om onduidelijke reden weer mee gestopt.

Momenteel wordt Sublime flink vernieuwd. Sinds vorige week heeft de zender een nieuwe programmering met Jaap Brienen in de ochtend en is Martijn Soetens aangetrokken als nieuwe music director. Daarnaast heeft Sublime onlangs een nieuw jinglepakket in gebruik genomen. [Radiowereld.NL]