Zoek
Sluit dit zoekvak.

Uitbreiding dekking DAB+-netwerk MTVNL

De dekking van het DAB+-netwerk van Mobiele TV Nederland (MTVNL) wordt de komende weken flink uitgebreid. Nadat begin dit jaar al de nodige wijzigingen werden doorgevoerd en het gehele netwerk uitzendt op kanaal 7D, wordt nu de volgende fase doorgevoerd.

Uitbreiding dekking DAB+-netwerk MTVNL Door de upgrade wordt de ontvangst van ClassicNL en BBC World Service flink verbeterd.

MTVNL is een commerciële partij die sinds 2009 een vergunning bezit om regionaal en landelijk dekkend mobiele TV, radio en data uit te zenden.

Begin dit jaar werden er al de nodige wijzigingen doorgevoerd aan het netwerk, als onderdeel van de grote herindeling van de DAB+-netwerken in ons land. Zo zendt het gehele netwerk van MTVNL nu uit kanaal 7D. Daarnaast werden enkele zenders uitgezet of aangepast qua vermogen en diagram. Onder meer in Hilversum ging het vermogen flink omhoog.

Uit gegevens uit de database van Agentschap Telecom bleek toen al dat er meer wijzigingen aan zaten te komen en het netwerk een flinke upgrade krijgt. De komende weken worden deze wijzigingen doorgevoerd.

Afgelopen nacht is de bestaande zender in Utrecht uitgezet en vervangen door een sterkere zender in de grote mast in IJsselstein, wat voor een flinke verbetering van de ontvangst in de regio Utrecht zorgt. Later deze week wordt Hoogersmilde van antenne gewisseld, wat voor betere dekking in Noord-Nederland moet zorgen.

Voor volgende week staat het uitschakelen van de zender in Maastricht en de ingebruikname van een sterkere zender in Eys op de planning, wat ook daar voor flink betere ontvangst moet zorgen.

Tenslotte worden in april de zenders Lelystad en Markelo onder handen genomen, die elk ook fors meer vermogen krijgen. [Radiowereld.NL]
Foto: Radio.NL