Bulgaarse BG Radio terug in Nederland op DAB+

Sinds dinsdagmiddag is de Bulgaarse zender BG Radio in een groot deel van Nederland weer te ontvangen op DAB+. Het radiostation maakt hiervoor gebruik van frequentieruimte op het MTVNL-pakket op multiplex 7D.

Bulgaarse BG Radio terug in Nederland op DAB+ BG Radio is een Bulgaarse radiozender met Bulgaarse popmuziek dat in 2013 en 2014 ook al in Nederland te ontvangen was op DAB+.

Destijds werd gebruik gemaakt van de digitale restruimte van Radio 10.  Aan die verspreiding in de Nederlandse digitale ether kwam een eind toen Radio 10 in augustus 2014 die ruimte zélf ging gebruiken voor Radio 10 Gold, nu beter bekend als Radio 10 60s & 70s Hits.

Nu is BG Radio dan weer terug. Volgens directeur Atanas Genov van Metroradio, het bedrijf achter BG Radio in Sofia, was er geen mogelijkheid voor het Bulgaarse radiostation om in de afgelopen jaren in de Nederlandse digitale ether uit te zenden. “We hebben geen belangstelling voor lokale of regionale frequenties, we willen heel Nederland kennis laten maken met de geweldige muziekproducties die we hier in Bulgarije hebben.”

En nu het MTVNL-netwerk een heel erg goed netwerk is geworden met een robuuste ontvangst, zijn we teruggekeerd in de Nederlandse digitale ether.  Als er één radiostation is dat een uniek geluid toevoegt aan het Nederlandse radiospectrum, dan zijn wij het.

Nederland telt momenteel ruim 41.000 inwoners van Bulgaarse afkomst.

BG Radio is het tweede nieuwe station dat deze week gestart is via het netwerk van MTVNL. Afgelopen maandag werd de urban radiozender Glxy al toegevoegd. Naast BG en Glxy zenden ook Classicnl en BBc World Service uit via dit netwerk. [Radiowereld.NL]
Foto: Radio.NL