Search
Close this search box.

8e Week van de Digitale Radio gestart

De Week van de Digitale Radio is weer van start gegaan. Tot en met vrijdag (11 juni) besteden de vele publieke en commerciële radiostations uitgebreid aandacht aan DAB+. Alle deelnemende stations geven die week weer DAB+-radio’s weg. De actieweek wordt voor de achtste keer gehouden.

8e Week van de Digitale Radio gestart DAB+ wordt gezien als de digitale opvolger van FM. Het voordeel van DAB+ is dat het gratis uit de lucht te halen is, net als FM.

Voor ontvangst van deze stations via DAB+ is een nieuwe radio nodig, die inmiddels via internet en in de (grotere) elektronicawinkels te koop zijn.

Inmiddels alle landelijke en regionale radiostations die op FM zitten ook op DAB+ te ontvangen. Maar ook stations als Kink, Classicnl, Groot Nieuws Radio, Radio 10 60’s & 70’s Hits, SterrenNL en Arrow Classic Rock zenden uit op DAB+.

Daarnaast zijn in diverse regio’s ook al lokale radiostations digitaal via de ether te ontvangen.

Ontwikkeling
Het aantal verkochte DAB+ radio’s groeit nog steeds gestaag. Bij de laatste gerapporteerde cijfers uit oktober vorig jaar stond de teller al op 2,19 miljoen verkochte ontvangers. Inmiddels worden ook vrijwel alle nieuwe auto’s in ons land standaard geleverd met DAB+. In de auto vindt inmiddels al bijna 20% van het radioluisteren via digitale etherradio plaats.

Ook de ontwikkeling van de DAB+-netwerken staat niet stil. Onlangs heeft MTVNL haar dekking fors verbeterd. Later deze maand vindt er een veiling van landelijke DAB+-capaciteit, waardoor er nog dit jaar 12 stations aan het aanbod toegevoegd worden. Volgend jaar zomer gaan de regionale netwerken op de schop.

Actieweek
Net als voorgaande jaren organiseren de radiostations weer “De week van de digitale radio.” Tot en met vrijdag wordt er aandacht besteed aan radio via DAB+ door de publieke en commerciële radiostations en worden er DAB+-radio’s weggegeven. [Radiowereld.NL]

Een greep uit de vele acties:
–    Op Slam is de Week van de Digitale Radio zelfs al afgelopen zaterdag gestart. Elke deelnemer aan “De Grote Oranje Quiz” op de radio wint sowieso een DAB+-radio van Philips. Ook via de Instagrampagina van Slam wordt een DAB+-radio weggeven;

–    Bij grote zus 100% NL maken luisteraars kans op een Philips DAB+-radio door hun keuze door te geven voor “De Lekkere Schijf om Iets na 5” bij Barry Paf in de middag. Ook hier gaat de actieweek twee dagen langer door, want op vrijdag, zaterdag en zondag winnen deelnemers aan “Ik Tel Tot 3” bij Stephan Jacobs zo’n radio. En ook in de Instagrampagina wordt een radio weggegeven;

–    Luisteraars van Sky Radio maken kans op een DAB+-radio met internet, ook van Philips, door de actievraag te beantwoorden op de website. Ook via de facebook en Insta van Sky worden radio’s weggegeven;

–    Op de Facebook-pagina van Digital Radio NL maken deelnemers elke dag kans op een DAB+ radio ter waarde van bijna 75 euro;

–    Radio Veronica geeft tijdens de middagshow elke dag een Philips DAB+-radio met internet weg. En ook via een actie op de Instagrampagina van Veronica worden deze radio’s weggegeven;

–    Op Sublime geeft Jaap Brienen elke ochtend een DAB+-radio weg tijdens het spel “Musicology”;

–    Qmusic Limburg geeft twee JBL DAB+-radio’s weg met een luisteronderzoek via hun website;

–    Wild FM geeft tijdens de middagshow met Barry Brand radio’s weg;

–    Radio 538 geeft DAB+-radio’s weg tijdens de avondshows van Barend van Deelen en Bas Menting & Mart Meijer;

–    Op Qmusic geeft Menno Barreveld radio’s weg tijdens zijn programma tussen 10 en 13 uur. Daarnaast krijgen deelnemers aan “Het Slimste Bedrijf” bij Wim van Helden een radio;

–    Radio 10 geeft Philips DAB+-radio’s weg aan deelnemers aan de spelletjes bij Gerard Ekdom, Jeroen Nieuwenhuize, Edwin Diergaarde, Rob van Someren en Edwin Ouwehand. En ook bij 10 gaat de actieweek twee dagen langer door, want op zaterdag en zondag geven ook Dennis Verheugd en Silvan Stoet een DAB+-radio weg.