Search
Close this search box.

Lokale DAB+-vergunningen mogelijk tijdelijk verlengd

De verleende vergunningen voor capaciteit op de 22 lokale DAB+-netten worden mogelijk tijdelijk verlengd. Het was de bedoeling dat per 1 september 2022 definitieve vergunningen uitgegeven zouden worden, maar zeer waarschijnlijk gaat dit pas later gebeuren.

Lokale DAB+-vergunningen mogelijk tijdelijk verlengd Oorzaak hiervan is dat de internationale coördinatie voor de nieuwe geplande lokale DAB+-netten nog niet is afgerond.

Hierdoor kan er ook geen consulatie van de nieuwe netwerkindeling plaatsvinden, alsmede de uitgifte van capaciteit op deze netwerken.

Om te voorkomen dat de uitzendingen via de bestaande lokale DAB+-netten gestaakt moeten worden, wil Staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken en Klimaat dat deze vergunningen beperkt verlengbaar worden gemaakt. Hiervoor is inmiddels een eerste stap gemaakt door de “Regeling categorieën niet-automatisch voortrollende vergunningen” aan te passen, zo blijkt uit publicatie in de Staatscourant.

Sinds maart vorig jaar zijn er tijdelijke vergunningen voor 22 lokale DAB+-netten uitgegeven door Agentschap Telecom. De vergunningen lopen allemaal af op 31 augustus 2022. Een tijdelijke verlenging moet voorkomen dat de frequenties hierna ongebruikt op de plank komen te liggen totdat definitieve vergunningen worden uitgegeven.

Mochten de vergunningen verlengd gaan worden, dan moet een aantal lokale DAB+-netten wel van kanaal wisselen. Een deel van de kanalen gaat namelijk vanaf 1 juni 2022 ingezet worden voor regionale radio. [Radiowereld.NL]
Foto: Radio.NL