Zoek
Sluit dit zoekvak.

Oostenrijk: Nieuwe radiostations gestart op DAB+

In Oostenrijk zijn de afgelopen weken nieuwe radiostations gestart op DAB+. Arabella Hot en Antenne Österreich zijn nu landelijke via digitale etherradio te ontvangen, terwijl Arabella Gold gestart is op DAB+ in de regio Wenen. Binnenkort volgt ook Radio Flamingo.

Oostenrijk: Nieuwe radiostations gestart op DAB+ Arabella Hot is sinds november vorig jaar via enkele FM-frequenties in Tirol te ontvangen. Begin mei is het station landelijk gaan uitzenden op DAB+.

Arabella Hot zendt het zogenaamde “Hot hits” format uit. Dat betekent actuele hits uit de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Europa. Alle hits die Arabella Hot draait zijn niet ouder dan een jaar.

Begin deze week heeft Antenne Salzburg er een landelijk zusje bijgekregen in de vorm van Antenne Österreich. Het format van beide zenders is gelijk en ook de ochtendshow van Antenne Salzburg wordt uitgezonden op de landelijke variant. De playlist van beide stations verschilt wel.

Daarmee heeft Mediagroep “Österreich” haar onlangs verkregen vergunning voor DAB+ ook ingevuld. Het is opmerkelijk dat voor Antenne Österreich is gekozen, want het bedrijf van de familie Fellner is ook eigenaar is van Radio Austria, het tweede landelijke commerciële radiostation op FM.

Schlagers
Op het regionale DAB+net voor Wenen is deze week Arabella Gold van start gegaan. Deze zender brengt een mix van schlagers en oldies. Daarmee is het oude format van Radio Arabella weer terug op de radio. De afgelopen jaren heeft Arabella het format steeds meer verjongt en alle schlagermuziek en hits van voor 1980 van de playlsit gehaald. Met de start van Arabella Gold hebben liefhebbers weer een nieuw adres voor hun favoriete muziek.

Maar ook liefhebbers van schlagers elders in Oostenrijk hebben binnenkort via DAB+ een keuze erbij. Onlangs kreeg de Styria Media Group uit Graz een vergunning voor Radio Flamingo, een station met schlagermuziek vanaf 2000. Inmiddels zijn de eerste testuitzendingen al gespot.

Met de start van de nieuwe stations zenden nu 14 stations uit op het regionale netwerk voor Wenen en 15 stations op het landelijke netwerk. Hier is nu nog één plek vrij. [Radiowereld.NL]