Vlaanderen: Joe herschikt themakanalen op DAB+

De Vlaamse commerciële radiozender Joe gaat zijn themakanalen op DAB+ en internet herschikken. Joe 80s en Joe 90s worden samengevoegd. Op de vrije ruimte die hierdoor ontstaat, wordt maandag een nieuwstation gelanceerd: Joe Lage Landen.

Vlaanderen: Joe herschikt themakanalen op DAB+ Joe Lage Landen gaat 24 uur per dag de beste Nederlandstalige hits draaien. Van Clouseau tot Nielson, De Kreuners, Doe Maar en Marco Borsato.

In aanloop naar de lancering, kunnen de Joe-luisteraars deze week hun meest favoriete Nederlandstalige hit insturen via de website van Joe.

Elk uur zal één van deze songs worden toegevoegd aan de playlist van de nieuwe radiozender. Bovendien wordt het vaakst gekozen nummer de eerste plaat op Joe Lage Landen.

Met Joe Lage Landen zijn we de enige nationale radiozender, zowel op DAB+ als online, die 24 op 7 alleen maar Nederlandstalige muziek draait”, vertelt Robin Vissenaekens, channel manager van Joe, trots.

Met de digitale zenders van Joe verdiepen we in muziek en entertainment en met succes want we bereiken daarmee luisteraars die in het huidige radiolandschap nergens anders hun smaak vinden. We voelen nu al enthousiasme bij zowel ervaren als startende artiesten, maar we doen het vooral voor onze luisteraars. We kregen de vraag naar meer Nederlandstalige muziek specifiek van hen en zij zijn onze grootste ambassadeurs.

Artiesten nemen eerste 2 weken zender over
Sven Ornelis en Anke Buckinx geven op maandagochtend 14 juni het officiële startschot van Joe Lage Landen tijdens hun ochtendshow. De eerste twee weken van de digitale radiozender worden alvast extra speciaal want elke dag tussen 10 en 18 uur neemt een andere Vlaamse of Nederlandstalige artiest de zender in handen. Mama’s Jasje, Udo, Marco Borsato, Bart Peeters, Raymond van het Groenewoud, Willy Sommers en Clouseau zijn alvast van de partij. Elk draaien ze hun favoriete Nederlandstalige platen en delen ze anekdotes met de luisteraars.

Joe 80s & 90s
Om ruimte te maken voor Joe Lage Landen voegt Joe de zenders Joe80s en Joe 90s samen tot Joe 80s & 90s, waarmee het tweede themakanaal gericht op twee decennia ontstaat. Sinds november 2019 is er ook als Joe 60s & 70s. Joe 80s bestaat sinds augustus 2018. Joe 90s volgde een jaar later.

Het is de bedoeling dat Joe Lage Landen via het netwerk “DAB+-Vlaanderen2” te ontvangen is, terwijl Joe 80s & 90s gaat uitzenden op het netwerk “DAB+ Vlaanderen1”. [Radiowereld.NL]
Foto: Radio.NL