Search
Close this search box.

Duitsland: Klassik Radio Beats vervangt Movie op DAB+

Veranderingen afgelopen week in het landelijke aanbod op DAB+ in Duitsland. Klassik Radio Movie is hier donderdag vervangen door Klassik Radio Beats, een zender met melodieuze, organische deep house en elektronische dance.

Duitsland: Klassik Radio Beats vervangt Movie op DAB+ In de nacht brengt Klassik Radio Beats onder de naam Klassik Lounge een mix van ambient house & lounge muziek. Het station is te ontvangen via het tweede landelijke DAB+-netwerk van Antenne Deutschland.

De audiovormgeving van Klassik radio Beats is meertalig. Daarnaast is er ook Engelstalig nieuws uit heel Europa te horen op Klassik Radio Beats.

Met de start van Klassik Radio Beats heeft Duitsland na zes jaar weer een loungezender op DAB+. Tot en met 2015 was Lounge FM te ontvangen via het eerste landelijke DAB+-netwerk in Duitsland. Vanwege financiële problemen moest het station de uitzendingen via digitale etherradio staken.

Het is opmerkelijk dat Klassik Radio al na een half jaar haar Movie kanaal van DAB+ haalt. Klassik radio Movie brengt overwegend klassieke muziek uit films en series. Het station blijft wel via internet te ontvangen. [Radiowereld.NL]