Search
Close this search box.

West-Duitse publieke omroep WDR geeft gas bij uitrol DAB+

De West-Duitse publieke omroep WDR is in een rap tempo zijn DAB+-netwerk aan het uitrollen. Het afgelopen half jaar zijn al negen nieuwe zenders aangezet in de deelstaat Noordrijn-Westfalen om de ontvangst te verbeteren, ook langs de Nederlandse grens.

West-Duitse publieke omroep WDR geeft gas bij uitrol DAB+ Zo werd in mei al een nieuwe zender aangezet in Viersen, halverwege Venlo – Roermand, om de ontvangst in de Duitse regio Nederrijn te verbeteren. Deze maand ging ook een nieuwe zender in Schöppingen, ten oosten van Enschede aan, om de ontvangst in het noordwesten van de deelstaat te verbeteren.

Daarnaast is ook de ontvangst in het Sauerland, Roergebied, Münsterland, Bergisches Land (ten zuiden van Wuppertal), Oostwestfalen-Lippe en Oberbergischer Kreis (ten oosten van Keulen) verbeterd.

De WDR zendt zijn radioprogramma’s in Noordrijn-Westfalen op DAB+ uit op kanaal 11D. Te ontvangen zijn 1Live, 1 Live Diggi, alle regionale edities van WDR 2, WDR 3, WDR 4, WDR 5, de multiculturele zender WDR Cosmo, de kinderzender WDR Maus en WDR Event te ontvangen.

Het aanbod van radiostations via DAB+ in West-Duitsland wordt nog dit jaar flink uitgebreid. Vorige maand is een commercieel netwerk vergund waarop 16 stations mogen gaan uitzenden. De start is voor het vierde kwartaal van 2021 gepland. [Radiowereld.NL]
Foto: Radio.NL