Patrick Kicken in gesprek met: Leo van der Goot (video)

Op vrijdag 31 augustus om 18u is het precies 44 jaar geleden dat Radio Veronica haar uitzendingen vanaf zee moest staken. Daarom op Radio.NL tot en met die datum 4 interviews met 4 oud Veronica jocks, uit de jaren 70, 80, 90 en 00’s. De eerste in deze reeks is Leo van der Goot.

Patrick Kicken in gesprek met: Leo van der Goot (video) Leo begon zijn omroepcarrière bij de Amsterdamse ziekenomroep Lucas.

Begin jaren zeventig was hij veelvuldig te horen vanaf zee bij de toenmalige concurrent van Radio Veronica, Radio Noordzee Internationaal.

Eerst als nieuwslezer, later als discjockey. Na het verdwijnen van de zeezenders begon Van Der Goot bij de publieke omroep, de VARA. Op 1 oktober 1974 was zijn eerste radioprogramma te horen bij Hilversum 3, ‘Drie op je boterham’.

Voor Veronica presenteerde hij vanaf 1979 programma’s en was hij ook actief als producent, regisseur en presentator van TV programma’s, waaronder ‘Veronica’s Rocknight’, ‘Countdown’, ‘Nederland Muziekland’ en ‘Op Jacht Naar De Schat’.

Hij werd onder andere bekend door zijn vrijdagavondshow op Radio 3, die hij steevast met dezelfde plaat begon. Mensen als Jeroen van Inkel en Rob Stenders roemen hem om zijn eerlijke en gedurfde presentatiestijl.

Later wordt Leo van der Goot nog TV directeur van de Holland Media Groep en RTL 4, waar hij onder andere mede het programma RTL Boulevard bedenkt en het succesvolle Idols lanceert. Tegenwoordig geeft hij radioadviezen en maakt Leo een wekelijkse podcast voor 40up Radio, Goot op je radio.

Wat houdt hem verder nog bezig? Waarom heeft hij naast radio ook altijd voor TV gekozen? Wat vindt hij van het huidige radioklimaat? En hoe komt het dat het ooit zo sexy merk Veronica zo uit de gratie is geraakt? Dit en meer hoor en zie je in dit energieke en opgewekte gesprek.

 

De volgende van de 4 gesprekken met oud Veronica jocks staat gepland op vrijdag 20 juli, vrijdag 10 augustus en natuurlijk vrijdag 31 augustus, om 18 uur: het tijdstip dat de zeezender definitief uit de lucht moest vanwege de zeezenderwetgeving. [Radiowereld.NL]