Juni 2006

De luistercijfers van het Continu LuisterOnderzoek (CLO) over de periode april-mei 2006 zijn bekendgemaakt. Het Continu LuisterOnderzoek wordt door Intomart GfK uitgevoerd in opdracht van de Publieke Omroep, Ster, ORN, Sky Radio 101 FM, Radio 538, Q-music, Caz!, Arrow Classic Rock, Arrow Jazz FM, RTL FM, Radio Veronica, Slam FM, BNR Nieuwsradio, Kink FM en CRN, allen verenigd in de Stichting PRE, en voor Radio 10 Gold en Classic FM.

Het luistergedrag is gemeten gedurende een periode van acht weken in april-mei 2006. Dit resulteert in een rapportage die is gebaseerd op een landelijk representatieve steekproef van 8.996 respondenten van 10 jaar en ouder.

Yorin FM wordt Caz
Met ingang van deze rapportage is de zendernaam Yorin FM gewijzigd naar Caz!. De marktaandeelontwikkeling van de landelijk publieke zenders, publieke regionale zenders en de commerciële zenders staan in onderstaande figuur weergegeven (hele week; 07.00-24.00 uur).

Luistertijd
De gemiddelde luistertijd per dag (personen 10+ jaar) bedraagt in het tijdvak 07:00-24:00 uur 3 uur en 8 minuten. De gemiddelde luistertijd is daarmee 6 minuten korter dan in de vorige meetperiode.

Onderstaand overzicht geeft de gemiddelde luisterdichtheden, alsmede de marktaandelen van alle zenders voor de maanden april-mei 2006 (hele week; 07.00-24.00 uur). Ter vergelijking worden tevens de gemiddelde luisterdichtheden en marktaandelen van alle zenders voor de periode maart-april 2006 in ditzelfde tijdvak vermeld.

– Regio Radio is een combinatie van de zenders Radio Noord, Omrop Fryslân, Radio Drenthe, Radio Oost, Radio Gelderland, Radio M Utrecht, Radio Flevoland, Radio Noord-Holland, Radio West, Radio Rijnmond, Omroep Zeeland, Omroep Brabant en L1 Radio.

– CRN Commercieel Regio is een combinatie van de zenders Rebecca FM Classic Rock, Waterstad FM, Hot-Radio, Keizerstad FM, City FM Classic Rock, Freez FM, Happy Radio, Stads Radio, Radio 8FM, XFM, Star FM, Wild FM, Fresh FM en Magic FM 94.9.